Wat is Airsoft?

Airsoft is een sport die bestaat uit drie disciplines, namelijk: IAPS (International Airsoft Parcour Shooting), kaartschieten en re-enactment. Er wordt gebruik gemaakt van replica’s van echte wapens. Daardoor lijken ze zo goed als echt op echte wapens en ben je dus ook verplicht een lidmaatschap op het NABV te hebben in Nederland. In België moet je minimaal 18 jaar zijn.

Voor airsoft wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde airsoftapparaten. Dit zijn apparaten waarvan de buitenkant op een vuurwapen lijkt, maar waarmee enkel balletjes van 6 mm afgeschoten kunnen worden. Deze balletjes worden ook wel BB’s (“bie-bie”) of pellets genoemd. De apparaten gebruiken een aantal verschillende aandrijfsystemen: elektrische aandrijving, veerdruk of een samengeperst gas zoals butaan en CO2.

In Nederland is de sport sinds 15 januari 2013 toegestaan. De Wet wapens en munitie is hiervoor aangepast. Dat maakte airsoft in Nederland legaal, maar er zijn wel regels aan verbonden. In de overige Europese landen is airsoft ook legaal. Airsoft is een sport die over de hele wereld gespeeld wordt.

januari 5, 2020   28   Peter    Wat Is Airsoft?    
Total 0 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Log In is required for submitting new question.

Log In is required for submitting new question.