Geschiedenis

De sport ontwikkelde zich rond het begin van 1970, toen de Daisy Manufacturing Company begon met het maken van luchtdrukgeweren die plastic balletjes schoten, als vervanging van de toenmalige luchtdrukgeweren, die met metalen dan wel loden projectielen schoten. Dit type wapen werd de Soft Air gun genoemd maar sloeg niet aan in Amerika.

Rond 1980 werd de interesse van consumenten in Japan voor deze wapens gewekt, omdat het daar verboden is een vuurwapen in privébezit te hebben. Zo konden Japanse wapenliefhebbers toch een wapencollectie opzetten. Verschillende Japanse bedrijven begonnen het systeem van Daisy Manufacturing Company te gebruiken en in te bouwen in hun realistische replica’s van wapens. De soft-air- of airsoftguns waren geboren.

Het originele Daisysysteem gebruikte een simpel veermechanisme (spring-powered air piston). In de jaren 80 werden door gas aangedreven airsoftguns ontwikkeld. Deze maakten veelal gebruik van een externe gasbron (kooldioxide of freon). Deze gassen werden na loop van tijd verboden door de Japanse regering wegens de vele kooldioxide en fluorkoolstofgassen die in de atmosfeer terechtkwamen.

Een elektrische motor en ingebouwde veer zorgen ervoor dat de BB uit de replica wordt geschoten. Dit mechanisme wordt tegenwoordig in bijna alle airsoftreplica’s gebruikt. Het mechanisme is lange tijd te groot en te lang geweest om in een airsoftpistool te plaatsen. In plaats hiervan werd er in airsoftpistolen gebruikgemaakt van een gasaangedreven mechanisme dat voor de aandrijving zorgde. Fabrikant Tokyo Marui heeft sinds 2005 een “Automatic Electric Pistol”, waarin alles in een pistool is gebouwd.

Net als de wapens ontwikkelde de airsoftsport zich ook snel in Japan en verspreidde zich in de jaren 90 naar andere Aziatische landen en van hieruit naar Europa, met name naar Italië en het Verenigd Koninkrijk. De airsoftsport deed zijn herintrede in Amerika rond 1995.

De eerste airsoftspelers waren vooral paintballers die overstapten, aangezien de airsoftreplica’s veel realistischer zijn dan de huidige paintballmarkers of -wapens.

januari 11, 2020   53   Peter    Wat Is Airsoft?    
Total 0 Votes:
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Log In is required for submitting new question.

Log In is required for submitting new question.